Webinar: Design sprint - kako na agilan način riješiti problem i testirati nove ideje

From Juni 18, 2020 12:00 until Juni 18, 2020 16:30

Upoznajte se sa “Design Sprint” metodom i pragmatičnim alatima koji nude agilni pristup rješavanju problema i testiranje novih ideja!

 

Opis kursa 

Svakodnevno se zapitamo kako i na koji način možemo unaprijediti poslovanje, povećati produktivnost, kvalitetnije i efikasnije donositi odluke i rješavati probleme, kako možemo testirati ideje sa što manje resursa a postati više agilni - i tu na scenu stupa Design Sprint, nova metoda koja nudi step-by-step proces za rješavanje problema i validiranje biznis ideje u veoma kratkom roku.

Na ovom webinaru naučiti ćete kako i kada da koristite ovu metodu, za koje vrste projekata je prikladna i podjeliti sa Vama nekoliko zanimljivih vježbi koje vam mogu olakšati donošenje brzih i kvalitetnih odluka.

Očekivanja i ciljevi 

Na kraju kursa svaki od polaznika će:

  • upoznati osnove Design Sprint-a i kako ga ispravno koristiti;

  • otkriti stvarne potrebe svojih korisnika i načine kako pouzdano doći do riješenja u cilju ostvarivanja poslovnog uspjeha;

  • naučiti kako brzo realizovati nove ideje potpuno usklađeni u radu sa svojim timom;

  • unaprijediti svoje postojeće proizvode i usluge;

  • biti u stanju brzo i kvalitetno donositi kritične odluke;

  • dobiti novu perspektivu o tome šta je sve moguće postići u kratkom vremenu;

  • znati kako se fokusirati na suštinske uzroke problema;

  • dobiti certifikat o uspješno završenom kursu.

Trajanje kursa

Kurs traje 4 sata i 30 minuta i održava se u terminu od 12:00 do 16:30.

Predavač

 
 Elvis Pivić
 kao profesionalni menadžer sa karijerom dužom od 15 godina, radno iskustvo stekao je upravljajući razvojnim organizacijama, timovima i digitalnim/softver proizvodima primjenjujući Agilne metode i principe. 

 Osnivač i suosnivač je sedam startup organizacija, radi i djeluje kao konsultant u oblasti upravljanja projektima i razvoju digitalnih proizvoda, implementacijom agilnog menadžmenta, unapređenju poslovanja i poslovnih procesa.

 Voditelj i instruktor je Design Sprint radionica s velikim iskustvom u obuci i podučavanju organizacija u rješavanju kompleksnih poslovnih problema i razvoju poslovanja primjenom Agilnih principa i metoda. Certificirani
 “The Professional Agile  Leadership”, a obuku za Design Sprint završio je u prestižnoj agenciji “AJ&Smart” iz Berlina i kod tvorca i autora knjige "Sprint", Jake Knapp-a.

 

Cijena

Kotizacija za učešće na webinaru Design sprint - kako na agilan način riješiti problem i testirati nove ideje iznosi 195,00 KM (+17% PDV).

​Cijena uključuje:

✓ Učešće na seminaru
✓ Dokumentacija i nastavni materijali u elektronskoj formi
✓ Certifikat o učešću na seminaru

Prethodni događaji

Naše usluge

Kontaktirajte nas

Bosnia Agile
Milana Preloga 12, Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.agile.ba