Meetup: Projekt menadžment u Agile-u i PMI-ACP certifikacija

From Mart 28, 2017 17:30 until Mart 28, 2017 19:30
Hits: 7324

Agile metodologije već dugo žive i postoje u svijetu softvare developmenta. Ali šta kada je softver dio većeg sistema. Kako spojiti projektno okruženje kompanije i Agile metodologije? Project Menadžment Institute je dao odgovor na to pitanje i ponudio certifikaciju, Agile Certified Practicioner.

 

Naučite više o ovoj certifikaciji i kako doći do nje na slijedećem Meetup-u koji organizuje Bosnia Agile. Razgovarat ćemo na temu kako Scrum ulazi u okvire projektnog medžmenta, kako u tome može pomoći Lean i Kanban.

 

ZA KOGA JE OVAJ MEETUP?

Meetup je namijenjen svima u organizaciji koji žele polagati certifikacijski ispit, projekt mendžerima koji žele usavršiti svoje znanje o Agile metodologijama, Scrum Masterima koji žele proširiti spektar znanja, team lead-ovima koji žele da razviti svoje soft skills, te svima drugima koji prakticiraju Agile.

 

Dobro došli na meetup!

DATUM I LOKACIJA

28. mart, 2017
17:30 – 19:30 

Academy387 (Zgrada Bosmal - Toranj 1)
Milana Preloga 12
71000 Sarajevo

KOTIZACIJA I PRIJAVA
Učešće na meetup-u je BESPLATNO.

Obavezna je registracija prisustva na linku Prijava.

VAŠ PREDAVAČ

Meetup će voditi Igor Parać.

Igor Parać je certificirani PMPPMI-ACPPMI-PBA sa trenerskim vještima usavršenim kao Microsoft Certified Trainer i Certified Cisco Academy Instructor. Profesionalno se bavi IT treninzima preko deset godina.

Nakon završenog Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, karijeru počinje sa razvojem i implementacijom softverskih rješenja. Također, karijeru predavača podiže na profesionalni nivo ceritficirajući i usavršavajući se u širokom spektru IT oblasti.

Tijekom više od deset godina IT rada, Igor je vodio projekte implementacije sigurnosnih bankarskih sistema za obradu kreditnih kartica, sistema za obradu velike količine finansijskih podataka kao i core sisteme za velike web portale. Svi projekti su izvršavani u internacionalnom domenu sa članovima tima rasprostanjenih na nekoliko kontinenata.

Paralelno, kao Agile Coach, vodio je i usmjeravao desetke timova prema samoorganizaciji koristeći svoje praktično iskustvo kao programer i projekt menadžer.

Također, aktivno radi kao član Bosnia Agile-a i Udruženja PMI BiH Chapter. Trenutno živi i radi u Beču. LinkedIn profil možete pogledati ovdje.

  

Naredni događaji

Prethodni događaji

Naše usluge

Kontaktirajte nas

Bosnia Agile
Milana Preloga 12, Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.agile.ba