Treća Agile Serbia konferencija – Agilnost i liderstvo za stabilan razvoj

 

Već treću godinu zaredom, u Beogradu, održava se međunarodna Agile Serbia konferencija. Ovogodišnji događaj zakazan je za 27. april i biće organizovan u Madlenianumu, na tri scene, uz brojne propratne sadržaje. Za treću Agile Serbia konferenciju, organizatori najavljuju da će u fokusu biti teme: Agilne metodologije, liderstvo i razvoj softvera.

Agile Serbia konferencija je jedan od najvećih događaja na temu agilnosti u SEE regionu. Prošlogodišnju konferenciju je posjetilo preko 500 učesnika iz 12 evropskih zemalja. Svjetski poznati stručnjaci iz oblasti agilnosti i IT industrije dolaze na konferenciju kao predavači. Prošlogodišnju konferenciju obilježio je nastup dr Alistera Koubrna, jednog od najpoznatijih IT naučnika svih vremena, osnivača Agile pokreta i potpisnika Agilnog manifesta.

Posjetioci mogu da očekuju izuzetne govornike na glavnoj EPIC sceni Madlenianuma. Kao glavni govornik, najavljen je Bob Hartman, poznatiji kao Agile Bob, nekadašnji član Upravnog odbora Scrum Alliance. Agile Bob će predstaviti temu „Zašto liderstvo i agilnost idu ruku pod ruku u 21. vijeku“. Pored njega, na glavnoj sceni predavanja će držati i Marc Löffler, Karl Scotland, Olaf Lewitz, Ángel Medinilla. Na DEV sceni vodiće se diskusije na trenutno aktuelne teme u svijetu agilnog razvoja proizvoda. EXE scena rezervisana je za interaktivne radionice, za koje je svake godine ogromno interesovanje među posjetiocima.

Od prošle godine, aktuelnost na konferenciji je Coaching Corner, namijenjen neformalnim razgovorima između Agile trenera i učesnika konferencije. Ovogodišnja „premijera“ biće aplikacija sa sistemom aktivacija za učesnike i biznis match making. Aplikacija je proizvod pokrovitelja konferencije, domaće IT kompanije Puzzle Software. Ideja za ovakvu aplikaciju nastala je upravo iz potrebe da se učesnicima na događajima obezbijedi što više interakcije i zanimljivog sadržaja.

Pored kompanije Puzzle Software, mnoge druge su takođe prepoznale značaj konferencije za Agile i IT zajednicu u Srbiji i regionu. Među njima, ističu se kompanije Endava (zlatni sponzor) i Quantox (srebrni sponzor), kao i već pomenuta svetska organizacija Scrum Alliance (specijalni sponzor).

Prijave za konferenciju su uveliko u toku. Više informacija dostupno je na stranici www.agile-serbia.rs/conference/april-2018/.

Prethodni događaji

Naše usluge

Kontaktirajte nas

Bosnia Agile
Milana Preloga 12, Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.agile.ba