Bosnia Agile Kickoff Retrospective

 

U subotu, 22. marta u konferencijskoj dvorani hotela Sarajevo održan je događaj pod nazivom Bosnia Agile Kickoff. Događaju je prisustovalo preko 160 developera i IT stručnjaka zainteresovanih za Agile metodologiju.

  

Osnovni cilj održanog događaja bio je obilježavanje početka rada Bosnia Agile udruženja i popularizacija upotrebe agilnih metodologija u upravljanju kompanijama i procesima, sa posebnim naglaskom na upravljanje softverskim projektima. U ovom cjelodnevnom događaju kroz razna predavanja i radionice učesnicima su predstavljene prednosti korištenja agilnih metodologija.

Na početku događaja, ukratko je predstavljeno Bosnia Agile udruženje i Authority Partners, Platinum sponzor konferencije. Uvodno predavanje je održao Jurgen Appelo, autor knjige  Management 3.0: Leading Agile Developers, Developing Agile Leaders. Nakon toga, predavanje „Product Owner Kōdōkan“ održao je Kemal Bajramović, a poslije toga se video linkom učesnicima obratila Elizabeth Woodward, a tema je bila „Eliminating Barriers to Agility with DevOps“. 

Poslije pauze za ručak, predavanja i workshopovi su podijeljeni u dva paralelna slijeda, a predavači su bili Ralph Jocham, prvi evropski Scrum.org trener, Nermina Durmić, Fariz Saračević, Sejo Ćesić i Enes Zeherović.

Poslije predavanja, Zinajda Sarač je izvučena kao dobitnica nagradne igre. Nagrada je bila tablet Prestigio, poklon našeg sponora Asbis.

  

Bosnia Agile se zahvaljuje kompaniji Authority Partners, koja je Platinum sponzor Bosnia Agile KickOff, zlatnim sponzorima Comtrade, Mistral Technologies i Scrum.org, srebrnim sponzorima Prestigio by Asbis, Fineline, IBM i System Verification, te medijskim pokroviteljima Radio M, eAkademik i eKapija.ba.

Ako niste imali priliku da prisustvujete događaju, možete da pogledate prezentacije na Bosnia Agile Sllideshare stranici ili ida pogledate snimak predavanja putem Bosnia Agile YouTube kanala. Dodatne slike možete pogledati na Bosnia Agile Facebook stranici.

Prethodni događaji

Naše usluge

Kontaktirajte nas

Bosnia Agile
Milana Preloga 12, Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina

Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.agile.ba